با عرض تبریک سال نو، شروع فعالیت شعبه مشهد از 5 فروردین می باشد.ثبت سفارشات شعبه تهران در ایام عید از طریق واتساپ انجام می شود.

با عرض تبریک سال نو، شروع فعالیت شعبه مشهد از 5 فروردین می باشد.ثبت سفارشات شعبه تهران در ایام عید از طریق واتساپ انجام می شود.

تفاوت پارکت چوبی و پارکت لمینت چیست؟

پارکت چوبی که از جنس چوب طبیعی درخت ساخته می شود، جزو متریال های گران قیمت برای پوشش کف به شمار می آید و اکثرا در محیط های لوکس به کار می رود. این مدل پارکت به دلیل قیمت بالا و مشکلاتی مانند نگهداری سخت و نیاز به ساب و لاک هر چند سال یک بار، طرفداران چندان زیادی ندارد.

پارکت لمینت نسل جدید و پرطرفدار از کفپوش ها است که از جنس مشتقات چوبی و در طرح و رنگ های متنوع تولید و ارائه می شود. قیمت این مدل نسبت به پارکت های چوبی مناسب تر بوده و به دلیل نصب و نگهداری آسان تر، در دکوراسیون داخلی کاربرد بیشتری دارد.

این دو متریال پوشش کف از نظر قیمت، ساختار، نحوه نصب و نگهداری تفاوت هایی دارند که هنگام خرید باید از آن ها آگاهی داشته باشید؛ در ادامه به مقایسه پارکت چوبی و پارکت لمینت می پردازیم.

پارکت چوبی

پارکت لمینت

مقایسه پارکت چوبی و پارکت لمینت از لحاظ ساختار

پارکت های چوبی از جنس چوب طبیعی درخت های گردو، بلوط، افرا و راش به صورت تخته هایی یکدست و ضخیم تولید می شوند که پس از اجرای آن، بر روی سطح پارکت ساب و یک لایه لاک زده می شود.

پارکت لمینت از چندین لایه فشرده ساخته می شود؛ مغزی این متریال از مشتقات چوبی فشرده (HDF) تشکیل شده و بر روی لایه نهایی آن، لایه روکش قرار می گیرد که طرح و نمای آن، حس طبیعی چوب را در محیط القا می کند

تفاوت پارکت لمینت و پارکت چوبی در نحوه نصب

یکی از اصلی ترین تفاوت های پارکت چوبی و پارکت لمینت نحوه اجرای آن ها است. نصب پارکت چوبی به وسیله چسب مخصوص انجام می شود که با زحمت و کثیف کاری زیادی همراه است؛ به این صورت که سطح زمین چسب کاری شده و تایل ها یکی یکی روی آن نصب می شوند. بعد از اتمام نصب آن، برای صاف و صیقلی شدن سطح آن، ساب زده می شود و برای درخشندگی و نمایان شدن رنگ چوب، یک لایه لاک روی آن قرار می گیرد که این پروسه نیز زمان بر است.

اما نصب پارکت لمینت بدون نیاز به چسب و در مدت زمان کوتاهی بدون کثیف کاری انجام می شود و بعد از اتمام نصب، به ساب و لاک نیازی نیست. برای نصب این متریال، تایل های آن به وسیله شیارهای نر و مادگی (کلیک) که دور تا دور تایل ها قرار گرفته در یکدیگر قفل می شوند.

علاوه بر این بعد از نصب لمینت، کف خانه چسب کاری نمی شود و بدون آسیب باقی می ماند که این یکی از مزیت های پارکت لمینت نسبت به پارکت چوبی به شمار می رود.

تفاوت پارکت چوبی و لمینت از نظر امکان استفاده مجدد

به دلیل اینکه در نصب لمینت از هیچ گونه چسبی استفاده نمی شود، می توان تایل های آن را باز کرد و سپس در محیط دیگری مجددا نصب کرد؛ اما در پارکت های چوبی که با چسب اجرا می شوند، امکان باز کردن تایل ها و استفاده مجدد وجود ندارد.

تفاوت پارکت چوبی و لمینت از نظر مقاومت در برابر رطوبت

متریال های با جنس چوب، به طور طبیعی ضد آب نیستند و در صورت آبریزی زیاد (مانند ترکیدگی لوله ها) تایل های آن متورم شده و آسیب می بینند؛ به همین علت برای محیط های مرطوب (مانند آشپزخانه) پیشنهاد نمی شوند.

پارکت لمینت از مقاومت متوسط و مناسبی در برابر آب و رطوبت برخوردار است و در صورتی که روی آن آب ریخته شود و سپس خشک گردد، به آن آسیب نخواهد رسید اما میزان مقاومت پارکت چوبی در برابر آب در برندهای مختلف متفاوت بوده و به نوع چوب و لاک روی سطح آن بستگی دارد.

بعضی از مدل های پارکت چوبی به دلیل لاک ضعیف تر، در برابر آب حساس ترند و بعضی دیگر به دلیل لاک ضد آب و مرغوب، در برابر آب مقاوم ترند.

مقایسه پارکت لمینت و چوبی از نظر مقاومت در برابر ضربه و خراشیدگی

مقاومت پارکت لمینت در برابر ضربه و خراشیدگی به درجه AC (مقاومت سایشی) آن بستگی دارد و قاعدتا مدل های AC5 و AC4 نسبت به AC3 از مقاومت بالاتری برخوردارند. برای اطلاعات بیشتر در این باره، مقاله مقاومت سایشی یا درجه بندی AC در پارکت لمینت را مطالعه کنید.

میزان مقاومت پارکت های چوبی نیز به جنس متریال و لایه لاک روی آن ها بستگی دارد که در برند های مختلف متفاوت است.

به طور کلی مقاومت پارکت چوبی و پارکت لمینت در برابر ضربه و خش تقریبا یکسان می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *