محصولات

انواع قرنیز

انواع قرنیز

قرنیز یکی از متریال های دکوراسیون داخلی است که در پایین دور تا دور دیوار به کار می رود و از آن برای زیبایی بصری محیط، محافظت از دیوار در برابر ضربه و رطوبت و همچنین پوشاندن درزهای انتهایی پوشش کف مثل پارکت یا کفپوش استفاده می شود. در این مقاله انواع قرنیز را از نظر جنس معرفی می کنیم و به ویژگی ها، روش نصب و محیط مناسب برای هر کدام می پردازیم.

به دنبال خرید قرنیز هستید؟

دکورشرق برندهای برتر و آزمایش شده را ارائه می دهد.

انواع قرنیز از نظر جنس:

قرنیز ام دی اف روکشدار

قرنیز ام دی اف خام

قرنیز پلی استایرن

قرنیز پی وی سی

قرنیز چوب طبیعی

قرنیز پلی یورتان

قرنیز گچی

قرنیز فومی

قرنیز سنگی

قرنیز سرامیکی

 

قرنیز ام دی اف روکشدار

 

قرنیز ام دی اف روکش دار

 

قرنیز ام دی اف (MDF) یکی از پر طرفدارترین انواع قرنیز به شمار می آید که از مغزی با مشتقات چوب و روکش پی وی سی ساخته شده است. این قرنیز از تنوع طرح و رنگی بسیار بالایی برخوردار می باشد.

 

ابعاد قرنیز ام دی اف

 قرنیز ام دی اف با ضخامت های 8 و 16 میلی متر و عرض 7 الی 20 سانتی متر تولید و در بازار ارائه می شود.

 

مقاومت قرنیز ام دی اف در برابر آب و رطوبت

قرنیز ام دی اف به دلیل اینکه از مشتقات چوب (MDF) ساخته شده است، به هیچ عنوان نباید به صورت مستقیم در معرض آب و رطوبت قرار بگیرد و در محیط هایی که امکان شستشو مستقیم کف زمین با آب وجود دارد (مثل مراکز تجاری) نباید از این نوع قرنیز استفاده کرد.

قرنیز ام دی اف را می توان به راحتی با دستمال خیس یا تی نم دار تمیز کرد و به دلیل اینکه از روکش پی وی سی ساخته شده، جرم نمی گیرد.

 

استفاده از قرنیز MDF بر روی پارکت

 

استفاده از قرنیز بر روی پارکت

 

جنس مغزی قرنیز ام دی اف همانند پارکت از مشتقات چوب ساخته شده و همچنین اکثر روکش های آن طرح چوب می باشد؛ از این رو برای محیط هایی که برای پوشش کف از پارکت استفاده شده پیشنهاد می کنیم از قرنیز ام دی اف استفاده کنید. در نظر داشته باشید که هنگام نصب پارکت، به دلیل انقباض و انبساط باید تایل های آن 1 سانتی متر با دیوار فاصله داشته باشند؛ از این رو حتما قرنیز ام دی اف خود را از نوع 16 میلیمتری انتخاب کنید تا فاصله دیوار را پوشش دهد.

 

نصب قرنیز ام دی اف

 

نصب قرنیز ام دی اف

 

قرنیز MDF با استفاده از دستگاه فارسی بُر برش خورده و با میخ های بادی ریز نصب می شود. بعد از نصب قرنیز ام دی اف رنگ سفید، برای پوشش رد سوراخ میخ ها می توان از چسب ماستیک سفید رنگ استفاده کرد اما در قرنیزهای رنگ تیره این سوراخ های ریز دیده نمی شوند.

 

قرنیز ام دی اف خام

 

قرنیز ام دی اف خام

 

قرنیز ام دی اف خام یکی دیگر از انواع قرنیز است که همانند قرنیز های ام دی اف روکش دار از مشتقات چوب ساخته شده اما در سطح رویی آن هیچ روکشی قرار نگرفته است. این مدل قرنیز ها با انواع رنگ های ساختمانی قابلیت رنگ پذیری دارند و به دلیل نداشتن روکش، پس از نصب حتما باید رنگ آمیزی شوند.

 

ابعاد قرنیز ام دی اف خام

قرنیز های MDF خام در سایز و قالب های مختلف در بازار تولید و ارائه می شوند.

 

مقاومت قرنیز ام دی اف خام در برابر آب

قرنیز ام دی اف خام از مغزی مشتقات چوب ساخته شده و در صورت آبریزی و رطوبت بالا، آسیب دیده و باد می کند اما اگر رنگ پوششی اجرا شده بر سطح قرنیز های ام دی اف خام از نوع قابل شستشو باشد (مانند رنگ اکرولیک و رنگ روغن) می توان برای نظافت این قرنیز ها از دستمال نمدار استفاده کرد.

 

استفاده از قرنیز ام دی اف خام در دکوراسیون مدرن

در دکوراسیون سبک مدرن می توانید با نصب قرنیز ام دی اف خام و پلی یورتان (در ادامه معرفی می‌شود) در لبه پایینی دیوارها و رنگ آمیزی کامل دیوار همراه با قرنیز، زیبایی بصری خاصی ایجاد کنید.

 

نصب قرنیز ام دی اف خام

 

نصب قرنیز ام دی اف خام

 

برای نصب قرنیز ام دی اف خام از میخ های بادی ریز استفاده می شود و بعد از نصب با استفاده از بتونه ام دی اف، سوراخ میخ ها پر می شود تا هنگام رنگ آمیزی، سطح صاف و یک پارچه باشد.

 

قرنیز پلی استایرن (P.S)

 

قرنیز پلی استایرن

 

قرنیز پلی استایرن یکی دیگر از انواع قرنیز است که از مواد پلاستیکی خشک ساخته شده و به همین دلیل ضد آب می باشد. قرنیز پلی استایرن در مدل های مختلف به نام ساده، ورساچ و گلدار تولید و ارائه می شود همچنین معمولا در بازار اشتباها به آن قرنیز پی وی سی گفته می شود.

 

ابعاد قرنیز پلی استایرن

قرنیز پلی استایرن در عرض های مختلف از ۷ الی ۲۰ سانتی متر و ضخامت های ۷ الی ۱۰ میلی متر تولید می شود.

 

میزان مقاومت قرنیز پلی استایرن در برابر آب و رطوبت

این قرنیز به دلیل جنس مواد اولیه آن کاملا ضد آب و قابل شستشو می باشد از این رو برای محیط هایی که امکان آب ریزی وجود دارد، قرنیز پلی استایرن گزینه مناسبی به شمار می آید.

 

نصب قرنیز پلی استایرن

 

نصب قرنیز پلی استایرن

 

نصب این قرنیزها با استفاده از چسب آکواریوم، چسب ام دی اف و میخ بادی انجام می شود، به این صورت که ابتدا پشت قرنیز با چسب آکواریوم مقداری چسب اندود شده و سپس هر شاخه آن با چند شلیک میخ بادی، به دیوار متصل می شود. در صورت انتخاب قرنیز پلی استایرن با رنگ سفید یا کرم روشن باید پس از نصب آن ها، با استفاده از چسب آکواریوم ماستیک سفید رد میخ ها را بپوشانید.

 

قرنیز پی وی سی

 

قرنیز پی وی سی

 

قرنیز پی وی سی از نظر طرح، رنگ، سایز، قالب و ویژگی قابلیت شستشو دقیقا همانند قرنیز پلی استایرن می باشد و تنها تفاوت آن با قرنیز پلی استایرن در ترکیب مواد اولیه مغزی آنها است. هر دو نوع قرنیز (قرنیز پی وی سی و پلی استایرن) از مواد پلاستیکی ساخته شده اند و فقط در ترکیب مواد اولیه آنها کمی تفاوت وجود دارد که در نهایت ویژگی های هر دو یکسان است.

در نظر داشته باشید که 95 درصد قرنیز های پلاستیکی موجود در بازار از نوع پلی استایرن می باشند که اکثر افراد قرنیز های پلی استایرن را به عنوان قرنیز پی وی سی معرفی می کنند.

 

قرنیز چوب طبیعی

 

قرنیز چوب طبیعی

 

قرنیز چوب طبیعی از چوب های مختلف مثل ترمووود، روس و راش ساخته می شود که هیچ روکشی در سطح آن قرار نگرفته است. این مدل قرنیز فقط در محیط های خاص استفاده می شود؛ مانند کلبه های چوبی، اتاق سونا و دکوراسیون سبک بوهو.

قرنیز چوب طبیعی نسبت به دیگر قرنیز ها از قیمت بالاتر و تنوع کمتری برخوردار است و قابل استفاده در تمام محیط ها نمی باشد. برای رنگ آمیزی قرنیز چوبی طبیعی از روغن و رنگ های مخصوص چوب استفاده می شود که به افزایش طول عمر آن کمک می کند.

 

ابعاد قرنیز چوب طبیعی

در تولید این نوع قرنیز هیچ محدودیتی در ضخامت و عرض آن وجود ندارد اما معمولا با ضخامت های 16 میلی متر و عرض 9 سانتی متر تولید و ارائه می شود.

 

مقاومت قرنیز چوب طبیعی در برابر آب

این مدل قرنیز به دلیل اینکه از چوب طبیعی ساخته شده، از مقاومت متوسطی در برابر آب و رطوبت برخوردار است و می توان با استفاده از روغن و رنگ مخصوص چوب، مقاومت آن را تا حد زیادی افزایش داد.

قرنیز چوب ترمووود نسبت به قرنیز چوب روس و قرنیز چوب راش از مقاومت بالاتری در برابر رطوبت و آب برخوردار است؛ از این رو در اتاق سونا از قرنیز چوب ترمووود استفاده می شود.

 

نصب قرنیز چوب طبیعی

قرنیز چوب طبیعی را می توان با دستگاه فارسی بُر برش داد و نصب آن با استفاده از میخ بادی، پیچ و بست های آلومینیومی انجام می شود.

 

قرنیز پلی یورتان

 

قرنیز پلی یورتان

 

قرنیز پلی یورتان یکی دیگر از انواع قرنیز است که از مواد پی یورتانی ساخته شده و دارای وزن سبک، قابلیت شستشو، استحکام و مقاومت بالا در برابر حرارت می باشد. این قرنیز همانند قرنیز ام دی اف خام به دلیل نداشتن روکش، پس از نصب نیاز به رنگ آمیزی دارد که می توان از انواع رنگ های ساختمانی مانند اکرولیک و روغن برای رنگ کردن آن استفاده کرد.

قرنیز پلی یورتان و ام دی اف خام معمولا در دکوراسیون محیط هایی استفاده می شوند که قرنیز همراه با دیوار رنگ خواهد شد. قرنیز پلی یورتان نسبت به قرنیز ام دی اف از قیمت بالاتری برخوردار است اما کیفیت آن نیز بالاتر بوده و دارای ویژگی های منحصر به فردی مانند قابلیت شستشو، وزن سبک و نسوز بودن می باشد.

 

ابعاد قرنیز پلی یورتان

قرنیز های پلی یورتان با ضخامت تقریبی 1 سانتی متر و عرض های مختلف تولید و ارائه می‌شوند. معمولا در کنار قرنیز پلی یورتان از دیگر ابزارهای پلی یورتانی مانند قاب بندی و کمربند نیز استفاده می شود؛ از این رو هنگام خرید دقت داشته باشید که تناسب عرض قرنیز با سایز قاب بندی های دیوار حفظ شود. به عنوان مثال اگر از کمربند دیواری با عرض 6 سانتی متر استفاده کرده اید، بهتر است عرض قرنیز پلی یورتان را بیش از 11 سانتی متر انتخاب کنید.

 

مقاومت قرنیز پلی‌یورتان در برابر آب

قرنیز پلی یورتان به دلیل جنس مواد اولیه آن کاملا قابل شستشو می باشد اما با توجه به اینکه بعد از نصب نیاز به رنگ و نقاشی دارد، میزان مقاومت این قرنیز در برابر آب، به نوع رنگ استفاده شده در سطح آن بستگی دارد. به طور معمول برای رنگ آمیزی دیوار و قرنیزها از رنگ اکرولیک استفاده می شود و این رنگ تا حدود زیادی قابل شستشو است اما برای جلوگیری از لک شدن سطوح رنگ شده، بهتر است از دستمال نمدار و خشک استفاده کنید.

 

نصب قرنیز پلی یورتان

قرنیز پی یورتان با دستگاه فارسی بُر قابل برش می باشد و برای نصب آن از چسب پلی یورتان و میخ های بادی ریز بدون گل استفاده می‌شود؛ به این صورت که باید پشت قرنیز را مقداری چسب اندود کرده و در کنار دیوار قرار دهید، سپس با میخ بادی به هر شاخه 3 الی 6 شلیک کنید تا به صورت کامل روی دیوار نصب شود.

در انتها بعد از اتمام نصب، رد سوراخ های بسیار ریز میخ های بادی را می توان با همان چسب پلی یورتان پر کرد تا هنگام رنگ آمیزی سطح کاملا یکپارچه باشد.

 

قرنیز گچی

قرنیز گچی یکی دیگر از انواع قرنیز با مواد اولیه گچی و همچنین قیمت بسیار مناسب می باشد که همانند قرنیز پلی یورتان خام بوده و بعد از نصب نیاز به رنگ و نقاشی دارد. مقاومت این قرنیز در برابر ضربه بسیار پایین بوده و به دلیل اینکه به سطح پایینی دیوار ها ضربه بسیاری وارد می شود، به هیچ عنوان استفاده از قرنیز گچی را پیشنهاد نمی کنیم.

ابزارهای قاب بندی از نوع گچی نیز در بازار وجود دارند که به دلیل نصب آنها در وسط و بالای دیوار، کمتر مورد اصابت ضربه قرار می گیرند و استفاده از آن ها بلا مانع است.

 

قرنیز فومی

 

قرنیز فومی

 

قرنیز فومی پشت چسب دار از فوم پلی اتیلن ساخته شده و سطح نرم و انعطاف پذیری دارد. این مدل قرنیز که به تازگی وارد بازار شده فقط برای تغییر سریع دکوراسیون و پوشش لبه پایینی دیوار به کار می رود و کیفیت، تنوع، دوام و طول عمر آن نسبت به سایر مدل های قرنیز بسیار پایین تر است.

نصب قرنیز فومی با کمک چسب قرار گرفته در پشت آن انجام می شود و نیاز به نصاب و میخ بادی ندارد.

 

قرنیز سنگی

 

قرنیز سنگی

 

همانطور که از نام آن پیداست جنس این مدل قرنیز از سنگ می باشد و معمولا در محیط هایی که برای پوشش کف از سنگ استفاده شده است، می توان از همان سنگ برای قرنیز دور تا دور دیوار نیز استفاده کرد. قرنیز سنگی از مدل های مختلف سنگ مثل سنگ تراورتن، چینی، گرانیت و  مرمریت ساخته می شود.

 

مقاومت قرنیز سنگی در برابر آب و رطوبت

قرنیز سنگی و سرامیکی به طور کامل قابل شستشو هستند و در محیط هایی که شستشوی کف زمین با آب مستقیم انجام می شود، مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین این قرنیزها از نفوذ آب به سطح پایینی دیوار نیز جلوگیری می کنند.

 

نصب قرنیز سنگی

نصب قرنیز سنگی معمولا با استفاده از ملات سیمانی و دوغاب انجام می شود و به دلیل نصب سخت تر آن نسبت به سایر انواع قرنیز، معمولا در هنگام تغییر دکوراسیون، افراد کمتری به سراغ این مدل قرنیز می روند.

 

قرنیز سرامیکی

 

قرنیز سرامیکی

 

قرنیز سرامیکی یکی دیگر از انواع قرنیز می باشد که ویژگی های قرنیز سنگی مانند قابلیت شستشو و نصب ملاتی را دقیقا داراست و در محیط هایی که برای پوشش کف از سرامیک استفاده می شود، می توان از همان مدل سرامیک برای قرنیز دور دیوار نیز استفاده کرد.

امروزه قرنیز سرامیکی و سنگی به دلیل نصب دشوار، تنوع و زیبایی کمتر نسبت به دیگر انواع قرنیز، از محبوبیت کمتری برخوردارند.

 

رادیاتور قرنیزی

 

رادیاتور قرنیزی

 

قرنیز رادیاتوری هم نوعی از سیستم‌های گرمایشی است که جایگزین رادیاتورهای پنلی و قرنیز دور دیوار نصب می شود. نصب رادیاتور قرنیزی جزو خدمات شرکت های گرمایشی/سرمایشی به شمار می رود و از حیطه دکوراسیون داخلی نیز خارج است.

 

کاربرد انواع قرنیز

 

کاربرد انواع قرنیز

 

قرنیز دیوار انواع مختلفی دارد که شما می توانید با توجه به سبک دکوراسیون محیط، بودجه و ویژگی های هر کدام بهترین گزینه را انتخاب کنید اما قرنیز پلی استایرن و ام دی اف روکشدار از پر طرفدارترین انواع قرنیز می باشند که ۹۰ درصد قرنیزهای موجود در بازار از این نوع است. تنوع بالا، نصب آسان و سریع، نیاز نداشتن به رنگ و نقاشی پس از نصب، مقاومت و طول عمر بالا و بازه قیمتی گسترده این دو مدل قرنیز باعث شده نیاز و سلیقه اکثر افراد را پوشش دهند.

برای قرنیز دیوار در محیط هایی که پوشش کف پارکت لمینت یا پارکت چوبی به کار رفته، پیشنهاد می کنیم از قرنیز ام دی اف روکشدار استفاده کنید؛ چرا که پارکت و قرنیز ام دی اف هر دو از مشتقات چوب ساخته شده اند و همچنین سبک طرح و روکش های هر دو بسیار نزدیک به هم می باشد.

در محیط هایی که پوشش کف از سرامیک، سنگ و کفپوش پی وی سی می باشد، انتخاب بین قرنیز ام دی اف و پلی استایرن امری کاملا سلیقه ای است اما توجه داشته باشید در صورتی که در محیط آبریزی دارید، باید از قرنیز های پلی استایرن یا سنگی و سرامیکی استفاده کنید.

در محیط هایی که با توجه به طراحی داخلی به قرنیز هایی با ویژگی رنگ پذیری نیاز است، قرنیز ام دی اف خام و پلی یورتان بهترین گزینه می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *